дніпровський центр професійно-технічної освіти державний професійно-технічний навчальний заклад офіційний веб-сайт

ЗУСТРІЧІ З НАШИМИ ПАРТНЕРАМИ ТА ДРУЗЯМИ

До Дніпровського центру професійно-технічної освіти завітав директор АТ «Дніпроважмаш»

Дата: 18.04.2019 16:48 Переглядів: 1126

До Дніпровського центру професійно-технічної освіти завітав директор АТ «Дніпроважмаш»

17 квітня 2019 року з діловим візитом відвідав Дніпровський центр професійної освіти директор АТ «Дніпроважмаш» Олег Миколайович Винник.

«Працюючи на посаді директора потужного підприємства важкого машинобудування, відчутний дефіцит кваліфікованих робітників спонукав мене ознайомитися з Дніпровським центром ПТО, який у минулому був базовим навчальним закладом з підготовки кваліфікованих робітників за професіями: електрогазозварник, токар, верстатник широкого профілю, слюсар механоскладальних робіт, машиніст крану металургійного виробництва та багато інших. Вразило те, що у навчальному закладі не тільки збережений потенціал для підготовки робітників, але й відчувається динамічний розвиток. Не розумію яким чином, але у давніх будівлях вирує життя – оновлюється матеріально-технічна база, ремонтуються приміщення, за рахунок грандів постачається сучасне обладнання, проводиться безліч різноманітних спортивних та культурних заходів, будуються плани на майбутнє. Я впевнений у тому, що ми повинні повернутися до активної співпраці з навчальним закладом, ми зрозуміли, що у нинішніх умова дефіциту кваліфікованих робітників співпраця в цьому напрямку повинна для нас стати пріоритетною», − говорить директор підприємства.

До Дніпровського центру професійно-технічної освіти завітав директор АТ «Дніпроважмаш»

Керівник центру О. Стрілець зазначив, що візит поважного гостя нагадав йому про роки коли він був учнем Дніпропетровського професійно-технічного училища №11, як прекрасно було організовано виробниче навчання та практика в умовах підприємства.

Олександр Іванович згадує: «Для мене, на той час молодої людини, досвід виробничого навчання в умовах робітничого колективу п’ятого цеху комплексної бригади з виготовлення шлаковозів став потужним фундаментом у особистому житті. Виховний та виробничий процес було організовано таким чином, що відчував себе соціально захищеним, мав можливість навчатися на виготовленні продукції і після закінчення ставав якісно підготовленим кваліфікованим робітником і повноцінним членом трудового колективу. У 70-х роках минулого століття ефективно працювала система дуальної освіти, до якої ми повертаємося. Але добре, що згадали і на цьому досвіді ми повинні стати сучасним закладом професійної освіти – джерелом якісних кваліфікованих робітників».

Ця зустріч передбачає створення спільних довгострокових проектів з напрямку підготовки робітників для підприємства «Дніпроважмаш» та розвитку Дніпровського центру професійно-технічної освіти.

Керівник О. Стрілець
УВАГА! Дистанційне навчання! З 29.03.2024 новий розклад!